Centar za učenje stranih jezika “New Academy” organizuje kurseve stranih jezika i za učenike srednjih škola. Nastavni planovi i programi usaglašeni su sa programima srednjoškolskog obrazovanja, pružajući mogućnost utvrđivanja i nadograđivanja postojećeg znanja polaznika. Časovi su dinamični, interaktivni i tematski zanimljivi. Trudimo se da učenje jezika za srednjoškolce bude zabavno, ali i da shvate njegovu važnost i korisnost za budući život.

Gramatika i vokabular se usvajaju kroz raznovrsne interaktivne aktivnosti, u potpunosti prilagođene interesovanjima, uzrastu  i nivou znanja srednjoškolaca.  Pohađanje ovih kurseva pomaže polaznicima da poprave svoje ocjene iz stranih jezika u srednjoj školi.

 

Stalna interakcija na času simulira svakodnevne situacije, a usavršavaju se sve četiri jezičke vještine (pisanje, čitanje, slušanje i usmeno izražavanje), a posebna pažnja se posvećuje konverzacijskim vježbama.

Za učenike srednjih škola se vrši ulazno testiranje kako bi se precizno utvrdilo njihovo predznanje i omogućilo pohađanje nastave na adekvatnom nivou. Ulazno testiranje, koje je besplatno, podrazumijeva izradu pismenog testa, kao i usmenu provjeru znanja.

Kurs za srednjoškolce traje 3,5 mjeseca i pohađa se 3 puta sedmično po 105 minuta u poslijepodnevnim i večernjim terminima. Tokom trajanja kursa vrši se redovna procjena znanja polaznika, a po završetku kursa polaznici pristupaju završnom ispitu.

 

×
×

Cart