NAJČEŠĆA PITANJA

 

1. Kada počinju kursevi u Vašem centru i kada mogu da se upišem?

Redovni upisni rokovi su jesenji (avgust/septembar), proljećni (januar/februar) i ljetni semestar (maj/juni). Tokom čitave godine možete se upisati na individualne kurseve, kao i na pripremne kurseve za polaganje međunarodno priznatih ispita. U svakom trenutku se putem telefona ili e-maila možete informisati o svim detaljima vezanim za upis i željenom kursu stranog jezika.

2. Koliko često se pohađaju časovi?

Časovi za odrasle se pohađaju 2 ili 3 puta sedmično, a zavisno od želje polaznika i nivoa znanja. Jedan kompletan nivo traje 3,5 mjeseca. Časovi za djecu se pohađaju jednom sedmično i to vikendom. Zavisno od uzrasta djece, jedan kompletan nivo traje jedan ili dva semestra.

3. Koliko košta jedan stepen i da li se može plaćati na rate?

Cijena kurseva stranih jezika u našem Centru se bazira na cijeni jednog časa u iznosu od 3,60 KM, a uplate se mogu vršiti na rate. Centar „New Academy“ nudi i mnogobrojne popuste, kao što su: popusti za djecu predškolskog uzrasta, djecu osnovnih škola, studente, članove iste porodice, popuste za dovedenog prijatelja, popuste za medicinske radnike, kao i extra popuste za polaznike iz okolnih opština.

4. Ko su predavači u vašem Centru?

Svi naši predavači su diplomirani profesori stranih jezika. Redovno pohađaju seminare i treninge iz oblasti metodike nastave u cilju usvajanja i primjene najsavremenijih metoda. Odlikuje ih velika motivacija, kreativnost i predanost svom pozivu.

5. Koliki je maksimalni broj polaznika u grupi?

Broj polaznika u grupi zavisi od vrste kursa, odgovara programu nastave i kreće se od 8 do 12 polaznika.

6. Ako imam određeno predznanje koji nivo trebam da upišem?

Ukoliko ste već učili jezik na koji se upisujete, neophodno je da uradite ulazni test, koji je besplatan za sve polaznike. Ulazno testiranje se radi pismeno i usmeno, a ocjenjuje se sve jezičke vještine. Nakon ulaznog testiranja stručni tim Centra „New Academy“ preporučuje adekvatan nivo željenog jezika.

7. U kojim terminima se pohađaju časovi i koliko traje jedan čas?

Termini održavanja nastave zavise od vrste kursa koji vas interesuje i od semestra koji je aktuelan. Kada su u pitanju kursevi jezika za odrasle, nastava se održava radnim danima u popodnevnim i večernjim terminima, a časovi traju 105 minuta. Nastava za djecu se održava vikendom u prijepodnevnim terminima, a časovi traju 90 minuta.

8. Da li su udžbenici uključeni u cijenu kursa?

Udžbenici nisu uključeni u cijenu kursa i kupuju se posebno. Za svaki nivo polaznici treba da imaju udžbenik i radnu svesku. Svi dodatni materijali koji se dobijaju na časovima, kao materijali za vježbu, uračunati su u cijenu kursa.

9. Gdje važi diploma vašeg Centra?

Sertifikat o pohađanju nastave koji ćete dobiti u našem Centru možete iskoristiti kao validan dokument pri konkurisanju za posao. Za dobijanje boravišne, studentske ili radne vize u inostranstvu, potrebno je položiti međunarodno priznate ispite (TOEFL ili IELTS za engleski, ÖSD ili GOETHE za njemački jezik i CELI ili CILS za italijanski jezik).

10. Kog su uzrasta najmlađi polaznici u vašem Centru?

Najmlađa djeca koja u našem Centru pohađaju neki od kurseva stranih jezika su uzrasta od 4 godine. Djeca predškolskog uzrasta imaju jedinstvenu sposobnost da nauče strani jezik i optimalno iskoriste svoj jezički potencijal.

11. Da li postoje vannastavne aktivnosti u vašem Centru?

Tokom trajanja kursa Centar za učenje stranih jezika „New Academy“ organizuje i različite edukativno-jezičke radionice čiji je osnovni cilj aktivna primjena stranog jezika. Radionice su tematske i obuhvataju opšte radionice za engleski i njemački jezik, radionice za zdravstvene radnike, kao i radionice za tinejdžere i djecu. Jezičke radionice su prilagođene različitim nivoima znanja, a učešće na svim radionicama koje organizuje Centar „New Academy“ je besplatno.

Centar „New Academy“ svaki semestar organizuje i izlete u zemlje stranog govornog područja, a kako bi polaznici mogli da primjene jezik koji izučavaju.

×
×

Cart